Topp till tå


Topp till tå

Ett inspirerande läromedelspaket om människokroppen!

Topp till tå är ett läromedel som tar tillvara den fascination som varje barn känner inför kroppen. Syftet med läromedlet är att ge kännedom om människokroppens uppbyggnad och funktioner samt att skapa nyfikenhet och respekt inför kroppen.

Topp till tå passar i skolår 2-3 och läromedelspaketet består av en elevbok, sex tv-program, en cd-rom samt Lärarens bok.

Elevhäfte
Elevhäftet innehåller korta faktatexter och arbetsuppgifter i form av allt från kluriga tipsfrågor till kreativa ritövningar. Boken är indelad i sex kapitel och kan användas fristående eller i anslutning till motsvarande tv-program.

Videoband/dvd
I sex bandade tv-program åskådliggörs på ett enkelt och humoristiskt sätt hur våra kroppar fungerar. Programmen är producerade av UR och varje avsnitt är 15 minuter långt. Innehållet kan i huvudsak sammanfattas under rubrikerna:
Skelett och muskler
Kroppens utsida
Mat, matsmältningen och pruttar
Hjärnan, drömmar och kroppens ljud
Kroppens försvar
Hjärtat, blodet och kärleken

I programmen blandas vetenskaplig fakta med filosofiska resonemang och tankar kring människokroppen. I varje avsnitt intervjuas barn om vad de tänker och tycker i frågor som rör kroppen. Programmen innehåller även animationer som på ett enkelt och roligt sätt förklarar olika skeenden i kroppen.

Med videobandet/dvd:n följer Lärarens bok samt en cd-rom producerad av UR (se nedan).

Lärarens bok
Lärarens bok följer tv-programmens och elevbokens teman. Den innehåller utförliga faktatexter till läraren, kommentarer till uppgifterna i elevhäftet, en kort summering av tv-programmen, arbetsblad att kopiera och förslag på diskussionsfrågor samt ytterligare övningar att göra i klassrummet.

Cd-rom
Med videobandet/dvd:n följer förutom Lärarens bok en cd-rom med lekfulla övningar som ger ytterligare kunskaper om människokroppen. Övningarna är ursprungligen producerade till URs hemsida och har som hemsida vunnit priser i både Tyskland och Japan.

Topp till tå
Topp till tå Elevhäfte
ISBN: 62265700 Pris: 67kr
+ -
Köp

Glöm inte att beställa bingel!

För 895:- får skolan ett bingelkonto för alla elever och lärare. I kontot finns alla öar (årskurser), alla läromedel/övningar och dessutom en hel del bonusövningar i Extra bingel, Repet och Träna inför Nationella proven i matematik.

”Det man binglar blir man bra på!”

Klicka här för anmälan till bingel

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för Förskola och grundskola Fk-6?

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se