Robogem

Robogem är ett spännande strategispel där robotar letar efter diamanter på en främmande planet. Spelarna styr sin robot med kommandon och lär sig samtidigt grunderna för programmering.

Robogem är ett nytt sätt att väcka intresse för programmering.
I spelet landar robotar på en fjärran planet för att leta efter diamanter som ger energi till rymdskeppet. Deltagarna ska med enkla kommandon programmera sin robot för att undvika hinder, blockera motståndarna och samla in tre diamanter, snabbast vinner.

Programmering är en av de grundläggande färdigheterna nu och i framtiden. I det här spelet lär ni er grunderna inom programmering - logiska resonemang i kombination med detaljerade anvisningar. Robogem har tagits fram av läromedelsförlaget Sanoma i samarbete med Juha Paananen, grundare av finska succén Code School.

Programmering är nutidens och framtidens kompetens
- Att lära sig grunderna för programmering är ett sätt att förstå vår tid och vår alltmer digitala omgivning.
- Robogem väcker intresset för programmering redan i unga år för både killar och tjejer.

Robogem
Robogem
ISBN: 52343401 Pris: 227kr
+ -
Köp

Glöm inte att beställa bingel!

Fr.o.m. höstterminen 2018 kostar en årslicens för en skola 1895:-. Då får skolan tillgång till alla öar och alla läromedel från åk F–6 för samtliga elever och lärare. För skolor som inte har binglat tidigare tillkommer en uppstartsavgift om 895:-.

”Det man binglar blir man bra på!”

Klicka här för anmälan till bingel

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för Förskola och grundskola Fk-6?

Läs mer