I filmens fotspår

Recensioner av I filmens fotspår

Klicka på nedanstående länk för att läsa recensionen skriven av Agneta Danielsson på Svenska Filminstitutet.

Läs recension

Utdrag ur recensionen:
"Det behövs medvetna pedagoger och genomtänkta arbetssätt. Att filmen kan användas i denna utveckling är uppenbart. Att Westergrens metod motsvarar det genomtänkta arbetssättet är lika tydligt. Hennes bok kan verkligen rekommenderas." 
 

Recension från BTJ
Häftepos 10109066
Lektör Alan Pejkovic

Eva, Westergren, projektledare på FilmCentrum i Stockholm, frilansande skribent och föreläsare, har här skrivit en intressant bok om filmen som ett universellt språk som kan och ska användas i pedagogiska syften.

Boken I filmens fotspår - Reflekterande samtal om film tar upp ämnen som lärarens roll i filmtolkningsprocessen, filmspråket och liknande verktyg som används för filmtolkningar samt samtal kring dessa. Genom att utgå direkt från filmupplevelsen diskuterar författaren vilka erfarenheter unga kan erhålla ur filmens värld, vad det är som faktiskt händer i mötet mellan filmen och unga och hur man kan få igång filmsamtal.

Denna filmpedagogiska bok försöker ge en lättförståelig bild av film som pedagogiskt verktyg som får oss att fundera över identitet och andra livsviktiga frågor för unga människor. Med utgångspunkt i klassiska barnfilmer berättas stimulerande om olika sätt att diskutera film. På dvd-skivan i boken finns fyra kortfilmer och handledningar för dem.

I filmens fotspår
I filmens fotspår
ISBN: 62289683 Pris: 160kr
+ -
Köp

Bingel

Bingel är ett digitalt hjälpmedel där eleven färdighetstränar på ett nytt, roligt och motiverande sätt. Bok + bingel = eleverna tränar mer!

Klicka här för att beställa inloggning till bingel

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Mona Michanek, marknadsförare
mona.michanek@
sanomautbildning.se

08-587 642 43

Mona Michanek

Redaktionen tipsar

Läs intervjun med Tiia Ojala - En vinnande känsla för språk.

Klicka här för att läsa!