Biologi Direkt

Biologi Direkt - succé hos elever och lärare

Nya Biologi Direkt är en genomgripande omarbetning av den tidigare upplagan av Biologi Direkt. Strukturen, de vackra illustrationerna och den levande texten finns kvar, men innehållet är uppdaterat och anpassat till Lgr11. Vi har helt enkelt gjort ett bra läromedel bättre.

Det är tacksamt att undervisa i biologi med allt från häpnadsväckande anpassningar till stamceller i vår egen hjärna. Men biologi kan också vara svårt. Många biologiska förkla­rin­gar kräver speciella fackuttryck som symbios, lysosom, mykorrhiza och anrikning. Sådan ord finns i boken, skolan ska ju också förbereda eleven för fortsatta studier, men vi försöker alltid att på ett enkelt sätt beskriva det ibland svårbegripliga.
Biologi Direkt innehåller facit, för att eleverna själva ska hinna kontrollera sina svar.

Innehåll
1. Livets former
2. Samspel
3. Människan
4. Ditt liv
5. Cellen
6. Livets utveckling
7. Bioteknik
8. Ekologi

Lärarhandledning
Ett läromedel är mer än en lärobok. Ett läromedel innehåller också ett stöd som förenklar vardagen för både lärare och elever. Den nya lärarhandledningen till Biologi Direkt har allt som behövs, lektion för lektion. Lärarhandledningen innehåller diagnoser, laborationsprov och kapitelprov med rättningsmallar och bedömningsstöd. Allt framtaget enligt de nya kunskapskraven i Lgr11. Lärarhandledningen säljs som nedladdningsbara pdf:er.

Ljudfiler
Direktböckerna är inlästa i mp3-format och kan laddas ner från vår hemsida utan kostnad.

Onlinebok
Sanoma Utbildning möter det ökande intresset för digitala läro­medel i undervisningen genom ett växande utbud av onlineböcker. Med en onlinebok har man alltid tillgång till sin lärobok. Allt man behöver är en dator, en internetuppkoppling och ett personligt lösenord. Man kan jobba i klassrummet, i biblioteket och hemma.

Men vår onlinebok är inte bara en bok på skärmen, den är mycket mer än så. Eleverna kan göra anteckningar, stryka under viktig text, rita figurer, förstora texter och bilder och få bokens text uppläst. Dessutom finns facit intill frågorna, istället för längst bak i boken.

Lärare och elev kan också kommunicera med varandra genom boken, eftersom läraren har tillgång till alla sina elevers böcker via en egen inloggning.

Biologi Direkt - ny upplaga
Biologi Direkt - ny upplaga
ISBN: 62297640 Pris: 329kr
+ -
Köp
Biologi Direkt onlinebok (elevlicens) 6 månader - Ny upplaga
ISBN: 52317198 Pris:
+ -
Köp
Biologi Direkt Lärarmaterial online (pdf) - ny upplaga
ISBN: 52309223 Pris:
+ -
Köp

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Cecilia Egerö, marknadsförare
cecilia.egero@
sanomautbildning.se

08-587 642 75

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för årskurs 6-9?

Läs mer

Redaktionen tipsar

Fysik Direkt ny upplaga

Redaktionen tipsar

Kemi Direkt ny upplaga