Fysik Direkt

Fysik Direkt - ett säkert kort

Nya Fysik Direkt är en genomgripande omarbetning och uppdatering av den
tidigare upplagan av Fysik Direkt.
Samtidigt som innehållet är uppdaterat och anpassat till Lgr11, har vi behållit den gamla strukturen med den enkla och begripliga texten som uppskattas av elever och lärare.

Det är tacksamt att undervisa i fysik. Ämnet innehåller allt från det konkreta och mätbara till det ofattbara universum. Fysikämnet utmanar elevernas vardagliga föreställningar och tankar.

Alla nödvändiga begrepp finns med i Fysik Direkt och genom att använda dem konsekvent i hela boken, blir de begripliga. I övrigt är språket i boken enkelt, rakt på sak och befriat från onödiga svåra ord.

Fysik Direkt innehåller facit, för att eleverna själva ska kunna kontrollera sina svar.

Innehåll
1. Vårt solsystem
2. Mått och materia
3. Värme
4. Ljud
5. Ljus
6. Kraft och tryck
7. Rörelse
8. Energi
9. Elektricitet
10. Atomfysik och kärnfysik
11. Universum

Lärarhandledning
Ett läromedel är mer än en lärobok. Ett läromedel innehåller också ett stöd som förenklar vardagen för både lärare och elever. Den nya lärarhandledningen till Fysik Direkt har allt som behövs, lektion för lektion. Lärarhandledningen innehåller diagnoser, laborationsprov och kapitelprov med rättningsmallar och bedömningsstöd. Allt framtaget enligt de nya kunskapskraven i Lgr11. Lärarhandledningen säljs som nedladdningsbara pdf:er.

Ljudfiler
Direktböckerna är inlästa i mp3-format och kan laddas ner från vår hemsida utan kostnad.

Onlinebok
Sanoma Utbildning möter det ökande intresset för digitala läro­medel i undervisningen genom ett växande utbud av onlineböcker. Med en onlinebok har man alltid tillgång till sin lärobok. Allt man behöver är en dator, en internetuppkoppling och ett personligt lösenord. Man kan jobba i klassrummet, i biblioteket och hemma.

Men vår onlinebok är inte bara en bok på skärmen, den är mycket mer än så. Eleverna kan göra anteckningar, stryka under viktig text, rita figurer, förstora texter och bilder och få bokens text uppläst. Dessutom finns facit intill frågorna, istället för längst bak i boken.

Lärare och elev kan också kommunicera med varandra genom boken, eftersom läraren har tillgång till alla sina elevers böcker via en egen inloggning.

Fysik Direkt - ny upplaga
Fysik Direkt - ny upplaga
ISBN: 62297602 Pris: 312kr
+ -
Köp
Fysik Direkt onlinebok (elevlicens) 6 månader - ny upplaga
ISBN: 52314630 Pris:
+ -
Köp
Fysik Direkt Lärarmaterial online (pdf) - ny upplaga
ISBN: 52309209 Pris:
+ -
Köp

Dina synpunkter är viktiga för oss!

NPS

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för årskurs 6-9?

Läs mer

Redaktionen tipsar

Kemi Direkt ny upplaga

Redaktionen tipsar

Biologi Direkt ny upplaga