Greppa grammatiken


Greppa grammatiken

Vad har rymden och Christer Fuglesang eller musik och Laleh med grammatik att göra? Jo, i Greppa grammatiken får eleverna möta grammatiken i sitt sammanhang och upptäcka att grammatiken finns runt omkring dem och överallt. Greppa grammatiken är en komplett och modern grammatikbok, där man utgår från texter om kända svenska personer, som unga människor känner till.

Boken är inte årskursbunden, vilket innebär att man lätt kan använda den som ett komplement i den övriga undervisningen. Eleverna kan enkelt öva på just det moment inom grammatiken som de behöver.

Den moderna och tydliga formen hjälper ytterligare till att skapa en närhet till grammatiken och genom att läsa texterna om personerna, så tränar man även sin läsförståelse.

I Greppa grammatiken används givetvis de senaste och aktuella termerna inom grammatiken, men samtidigt tas de äldre termerna upp, för att göra eleverna uppmärksamma på att de i andra sammanhang kan stöta på dessa.

Greppa grammatiken ingår i en serie med ytterligare tre böcker om vårt språk, Ordna orden,Spåra språket,Rätta språket och Prova poesi.

Greppa grammatiken
Greppa grammatiken
ISBN: 62275075 Pris: 140kr
+ -
Köp
Greppa grammatiken Elevfacit
ISBN: 62288310 Pris: 67kr
+ -
Köp

Vi visar vägen till språket!

Nu erbjuder vi tre olika startkit för nyanlända som inte har några förkunskaper i svenska språket. Innehållet i varje bokpaket är anpassat till olika grupper av nyanlända. Paketen som vi erbjuder till ett förmånligt pris innehåller alla titlar som är språkutvecklande och ger olika slags färdighetsträning.

Läs mer

Nyckeln 2016 - Pressmeddelande

Nyckeln år 2016 går i år till lärarlaget på Språkintroduktion på Lindeskolan i Lindesberg. Genom ett genuint engagemang och målinriktat arbetssätt har arbetslaget framgångsrikt utvecklat en pedagogisk modell där undervisningen utgår från varje enskild nyanländ elevs individuella förutsättningar.

Läs pressmeddelande här

Se inspelat Webbinarium om Förstå språket NO/SO

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Tiia Ojala sitt läromedel Förstå språket NO/SO för nyanlända.

Se webbinarie

Se inspelat webbinarium om Upptäck orden

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Britt Klintenberg sitt uppskattade och lättarbetade material Upptäck orden för nybörjare i svenska.

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Malin Gaimer, marknadsförare
malin.gaimer@
sanomautbildning.se

08-587 642 47

Malin Gaimer