Läs om sport


Läs om sport

En helt ny serie lättlästa böcker om sport skrivna av sport- och KP-journalisten Mattias Danielsson. Böckerna är tänkta att locka elever att träna sin läsförståelse genom att de får läsa texter som intresserar dem.

I alla fyra böckerna finns det rikligt med illustrationer som väl kompletterar de lättlästa och intressanta texterna.

För att inte förstöra läsupplevelen finns frågor på texterna i serien i en separat kortlek. Kortleken kan användas både enskilt och i grupp.

Inspark
Lättlästa och roliga texter om allt som har med världens största sport att göra: fotbollens fantastiska historia, spännande matcher, märkliga händelser, de bästa lagen och de märkligaste målen. Svenska skyttedrottningen Lotta Schelin avslöjar också sina bästa målgörartips och Zlatan Ibrahimovic berättar hur han blev så bra på att dribbla. Fotbollens regler gås igenom på ett pedagogiskt och intresseväckande vis med hjälp av roliga illustrerade exempel.

Startskott
I Startskott finns det lättlästa och roliga texter om allt som har med friidrott att göra: fantastiska prestationer, påhittiga fuskare och oslagbara rekord. Dessutom finns det en genomgång av de svenska friidrottsstjärnorna.

Nedsläpp
I Nedsläpp finns lättlästa texter om allt som har med ishockey att göra: hockeypsykologi, kända spelare och superfemman. Dessutom ger Tommy Boustedt, utvecklingschef på Svenska ishockeyförbundet, goda råd och förklaringar till sporten ishockey.

Knockout
I Knockout finns lättlästa och roliga texter om allt som har med boxning att göra, regler, viktklasser och olika typer av slag. Dessutom en genomgång av världens bästa boxare genom tiderna.

Läs om sport Paket
I Läs om sport Paket ingår ett exemplar av respektive titel Nedsläpp, Inspark, Startskott och Knockout samt en frågekortlek.

Läs om sport
Inspark
ISBN: 62286583 Pris: 68kr
+ -
Köp
Läs om sport Kortlek
ISBN: 62286620 Pris: 87kr
+ -
Köp
Läs om sport Paket
ISBN: 62297893 Pris: 268kr
+ -
Köp

Vi visar vägen till språket!

Nu erbjuder vi tre olika startkit för nyanlända som inte har några förkunskaper i svenska språket. Innehållet i varje bokpaket är anpassat till olika grupper av nyanlända. Paketen som vi erbjuder till ett förmånligt pris innehåller alla titlar som är språkutvecklande och ger olika slags färdighetsträning.

Läs mer

Nyckeln 2016 - Pressmeddelande

Nyckeln år 2016 går i år till lärarlaget på Språkintroduktion på Lindeskolan i Lindesberg. Genom ett genuint engagemang och målinriktat arbetssätt har arbetslaget framgångsrikt utvecklat en pedagogisk modell där undervisningen utgår från varje enskild nyanländ elevs individuella förutsättningar.

Läs pressmeddelande här

Se inspelat Webbinarium om Förstå språket NO/SO

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Tiia Ojala sitt läromedel Förstå språket NO/SO för nyanlända.

Se webbinarie

Se inspelat webbinarium om Upptäck orden

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Britt Klintenberg sitt uppskattade och lättarbetade material Upptäck orden för nybörjare i svenska.

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Malin Gaimer, marknadsförare
malin.gaimer@
sanomautbildning.se

08-587 642 47

Malin Gaimer