Vinnare av Nyckeln 2015

Nyckeln 

Nyckeln

Årets pristagare av Nyckeln är arbetslagen i förberedelseklasserna på Linnéskolan (högstadium) och Haganässkolan (gymnasium) i Älmhult. De har tagit initiativ till en ”Idrottsskola för nyanlända” i samarbete med Kultur- och Fritidsförvaltningen och idrottsföreningarna i kommunen. Lektionerna som utförs på idrottsskolan ingår i schemat för högstadieeleverna, och är frivilliga på gymnasiet. Läraren från förberedelseklassen är alltid med. Arbetssättet kopplar ihop skola och samhälle på ett naturligt sätt. Det främjar språkinlärning, ökar lärandet om Sverige och bidrar till att öppna dörrar till det svenska samhället för eleverna. Efter avslutat projekt har ungdomarna fått ökade språkkunskaper och flera av dem fritidsysselsättningar. Och föreningarna har fått nya medlemmar.
Man kan konstatera att språkutveckligen som sker i ett naturligt sammanhang är en viktig nyckel för att få känna samhörighet och delaktighet i sitt nya land. Med det kommer garanterat språket. 

Priset delades ut på Skolforum tisdag 27/10 av Sanoma Utbildnings VD Malin Schmidt.

Ladda ner beskrivning av Nyckeln här.

Frågor om Nyckeln? Kontakta Malin Gaimer på malin.gaimer@sanomautbildning.se

Vi visar vägen till språket!

Nu erbjuder vi tre olika startkit för nyanlända som inte har några förkunskaper i svenska språket. Innehållet i varje bokpaket är anpassat till olika grupper av nyanlända. Paketen som vi erbjuder till ett förmånligt pris innehåller alla titlar som är språkutvecklande och ger olika slags färdighetsträning.

Läs mer

Nyckeln 2016 - Pressmeddelande

Nyckeln år 2016 går i år till lärarlaget på Språkintroduktion på Lindeskolan i Lindesberg. Genom ett genuint engagemang och målinriktat arbetssätt har arbetslaget framgångsrikt utvecklat en pedagogisk modell där undervisningen utgår från varje enskild nyanländ elevs individuella förutsättningar.

Läs pressmeddelande här

Se inspelat Webbinarium om Förstå språket NO/SO

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Tiia Ojala sitt läromedel Förstå språket NO/SO för nyanlända.

Se webbinarie

Se inspelat webbinarium om Upptäck orden

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Britt Klintenberg sitt uppskattade och lättarbetade material Upptäck orden för nybörjare i svenska.

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Malin Gaimer, marknadsförare
malin.gaimer@
sanomautbildning.se

08-587 642 47

Malin Gaimer