Läs om sport


Läs om sport

En helt ny serie lättlästa böcker om sport skrivna av sport- och KP-journalisten Mattias Danielsson. Böckerna är tänkta att locka elever att träna sin läsförståelse genom att de får läsa texter som intresserar dem.

I alla fyra böckerna finns det rikligt med illustrationer som väl kompletterar de lättlästa och intressanta texterna.

För att inte förstöra läsupplevelen finns frågor på texterna i serien i en separat kortlek. Kortleken kan användas både enskilt och i grupp.

Inspark
Lättlästa och roliga texter om allt som har med världens största sport att göra: fotbollens fantastiska historia, spännande matcher, märkliga händelser, de bästa lagen och de märkligaste målen. Svenska skyttedrottningen Lotta Schelin avslöjar också sina bästa målgörartips och Zlatan Ibrahimovic berättar hur han blev så bra på att dribbla. Fotbollens regler gås igenom på ett pedagogiskt och intresseväckande vis med hjälp av roliga illustrerade exempel.

Startskott
I Startskott finns det lättlästa och roliga texter om allt som har med friidrott att göra: fantastiska prestationer, påhittiga fuskare och oslagbara rekord. Dessutom finns det en genomgång av de svenska friidrottsstjärnorna.

Nedsläpp
I Nedsläpp finns lättlästa texter om allt som har med ishockey att göra: hockeypsykologi, kända spelare och superfemman. Dessutom ger Tommy Boustedt, utvecklingschef på Svenska ishockeyförbundet, goda råd och förklaringar till sporten ishockey.

Knockout
I Knockout finns lättlästa och roliga texter om allt som har med boxning att göra, regler, viktklasser och olika typer av slag. Dessutom en genomgång av världens bästa boxare genom tiderna.

Läs om sport Paket
I Läs om sport Paket ingår ett exemplar av respektive titel Nedsläpp, Inspark, Startskott och Knockout samt en frågekortlek.

Läs om sport
Läs om sport Kortlek
ISBN: 62286620 Pris: 87kr
+ -
Köp

Följ Svenskrummet på Facebook!

Svenskrummet på Facebook är till för dig som är lärare i svenska och sfi/svenska som andraspråk.

Till Svenskrummet

Svenskrummets podcast

Svenskrummets podcast vänder sig till alla som är intresserade av ämnet svenska och svenska som andraspråk. Vi samtalar om aktualiteter och teman som rör ämnesområdet. Det blir också intressanta personmöten.

Lyssna på Svenskrummets podcast i Itunes

Redaktionen tipsar

Läs intervjun med Tiia Ojala - En vinnande känsla för språk.

Klicka här för att läsa!

Pejlo digitala diagnoser

Pejlo ger svaren som hjälper lärare och elever att lyckas.

Läs mer