Nominera till Nyckeln 2016

Nyckeln 

Nyckeln

Lärarpriset Nyckeln, en av nycklarna till Sanoma Utbildnings vision. 

Sanoma Utbildnings vision är att möjliggöra för lärare att på bästa sätt hjälpa varje elev att nå sin fulla potential. Det nya lärarpriset Nyckeln är en viktig pusselbit att nå dit. Med Nyckeln vill Sanoma Utbildning lyfta fram de lärare som lyckats engagera och motivera nyanlända att lära sig svenska. Allt för att eleverna ska hitta den viktiga nyckeln in i det svenska samhället och på så sätt nå sin fulla potential.

Frågor och svar om Nyckeln

Vad är Nyckeln?
Nyckeln är ett pris som instiftats av Sanoma Utbildning. Nyckeln delas ut till den lärare eller det lärarlag som gjort framstående insatser inom sin undervisning i att lära nyanlända svenska. Priset är 25.000 kronor samt läromedel för 5.000 kronor från Sanoma Utbildning. 

Varför delar vi ut Nyckeln?
Språket är den viktigaste nyckeln in i ett samhälle. Med priset Nyckeln vill Sanoma Utbildning framhålla den lärare eller det lärarlag som hittat framgångsrika metoder för att engagera och motivera nyanlända att lära sig svenska. Nyckeln ska inspirera andra lärare att vilja pröva nya vägar och utveckla sin undervisning.  

Så här gör du för att nominera:
Fyll i formuläret nedan genom att ange den lärare eller det lärarlag som du vill nominera. Skriv en motivering om varför du tycker läraren/lärarlaget ska vinna Nyckeln. Ditt förslag måste vi få senast den 9 oktober 2016

Din motivering är viktig. 
För att tävlingsjuryn ska kunna ta ställning och utvärdera varje kandidat på bästa sätt, måste du motivera varför du tycker att din kandidat ska vinna Nyckeln. Beskriv gärna de konkreta insatser som gjorts. För att styrka din motivering ytterligare får du gärna även beskriva konkreta resultat som insatserna lett till. 

När delas priset ut? 
Nyckeln delas ut på Skolforum tisdag den 1 november. 

Juryn
Juryn består av Christer Carlberg (Marknadschef), Stefan Virhammar (Affärsområdeschef åk 7-9 samt Gy/Vux) samt Susanne Risberg (förlagsredaktör sva/sfi). 

Regler
Priset vänder sig till lärare eller lärarlag som undervisar nyanlända i svenska i grundskolan, på språkintroduktion eller inom sfi. Juryns beslut kan inte överklagas. Ditt förslag måste vi få in senast den 9 oktober 2016
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren kommer att kontaktas per mejl och/eller telefon.

Klicka här för att läsa pressmeddelande om Nyckeln 2016

Klicka här för att ladda ner beskrivning av Nyckeln

Klicka här för att läsa om vinnaren av Nyckeln 2015

Klicka här för att läsa pressmeddelande om vinnaren av Nyckeln 2015

Frågor om Nyckeln? Kontakta Malin Gaimer på malin.gaimer@sanomautbildning.se

Adressuppgifter

Förnamn - kontaktperson som nominerat
Efternamn - kontaktperson som nominerat
Skola
Adress
Postnummer
Ort
E-post
Nominerade kandidater, lärare eller arbetslag:
Skola
Ort
Nomineringsinsats - Motivering (konkreta insatser och/eller konkreta resultat)
 

Nyckeln 2016 - Pressmeddelande

Nyckeln år 2016 går i år till lärarlaget på Språkintroduktion på Lindeskolan i Lindesberg. Genom ett genuint engagemang och målinriktat arbetssätt har arbetslaget framgångsrikt utvecklat en pedagogisk modell där undervisningen utgår från varje enskild nyanländ elevs individuella förutsättningar.

Läs pressmeddelande här

Nyckeln 2016 - Pressmeddelande

Nyckeln år 2016 går i år till lärarlaget på Språkintroduktion på Lindeskolan i Lindesberg. Genom ett genuint engagemang och målinriktat arbetssätt har arbetslaget framgångsrikt utvecklat en pedagogisk modell där undervisningen utgår från varje enskild nyanländ elevs individuella förutsättningar.

Läs pressmeddelande här

Se inspelat Webbinarium om Förstå språket NO/SO

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Tiia Ojala sitt läromedel Förstå språket NO/SO för nyanlända.

Se webbinarie

Se inspelat webbinarium om Upptäck orden

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Britt Klintenberg sitt uppskattade och lättarbetade material Upptäck orden för nybörjare i svenska.

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Malin Gaimer, marknadsförare
malin.gaimer@
sanomautbildning.se

08-587 642 47

Malin Gaimer