Kost, måltid och munhälsa

Kost, måltid och munhälsa ger eleven fördjupade kunskaper och bygger vidare på Vård- och omsorgsprogrammets grundläggande kurser. Vård- och omsorgspersonal möter ofta människor som har problem med ät- och sväljsvårigheter, nedsatt munhälsa eller ett försämrat näringstillstånd. Goda teoretiska kunskaper och praktisk erfarenhet hos vård- och omsorgspersonalen är en förutsättning för att patienter eller brukare ska uppnå en god hälsa, ett gott näringstillstånd och en god livskvalitet.

Författarna har valt att belysa etiska, kulturella och sociala aspekter på måltider och ätande. Dessa aspekter tillsammans med måltidsmiljön är av lika stor betydelse som den mat som serveras. Boken har faktagranskats av tandhygienist, logoped, dietist, arbetsterapeut och tandläkare.

Ur innehållet:
Hur man anpassar kosten vid olika sjukdomstillstånd samt vid svälj- och matsmältningsbesvär, Kost och måltid ur ett kulturellt, estetiskt och psykosocialt perspektiv, Recept och måltidsförslag, Munhygien och munvård, Livsmedelshygien och livsmedelshantering.

Avsedd för:
Vård- och omsorgsprogrammet, Yrkeshögskolan. Kompetensutveckling för vård och omsorgspersonal samt personliga assistenter.

Författare:
Ingela Sellin Marklund vård- och omsorgslärare
Annika Löf vård- och omsorgslärare
Kerstin Skagert legitimerad dietist

Kost, måltid och munhälsa
Kost, måltid och munhälsa
ISBN: 52324325 Pris: 345kr
+ -
Köp

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10


Läromedelsinformation
Mikaela Norlander, marknadsförare
mikaela.norlander@
sanomautbildning.se

08-587 642 07

Mikaela Norlander

Kontakta mig

Petra Hasselström, redaktör
petra.hasselstrom@
sanomautbildning.se

08-587 642 17

Kontakta mig

Maria Sandum, redaktör
maria.sandum@
sanomautbildning.se

08-587 642 51