Läromedelsutvecklare i engelska

Sanoma Utbildning söker läromedelsutvecklare!

Sanoma Utbildning är ett av Sveriges ledande läromedelsförlag och ingår i den internationella mediekoncernen Sanoma Oy, som är börsnoterat på Nasdaq OMX i Helsingfors. Sanoma Utbildning ger ut läromedel från förskola till högskola och är verksam i trevliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Vi är ca 70 anställda samt ca 900 frilansande författare. Läs mer om företaget på www.sanomautbildning.se samt www.sanoma.com

Sanoma Utbildning söker en kreativ och digitalt intresserad läromedelsutvecklare/förlagsredaktör till vår verksamhet i Stockholm. Är du lärare med engelska som särskild inriktning? Brinner du för den digitala utvecklingen och vill vara med och skapa framtidens läromedel? Då kan du vara den vi letar efter!

Som förlagsredaktör får du möjligheten att i projektform utveckla och ta fram nya läromedel för framtidens skola i både digital och tryckt form.

Vi söker dig som har lärarutbildning, minst några års erfarenhet av språkundervisning inom grundskolan och vana från att arbeta digitalt. Är du dessutom förstelärare och/eller har erfarenhet från ledande befattning inom kollegiet så är det ett extra plus.

Vi vill att du har goda ämneskunskaper inom språk, är en pedagogisk och metodisk drivkraft och har jobbat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning. Du är väl insatt i de nya ämnes- och kursplanerna och har arbetat aktivt med formativ bedömning.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha visioner och kreativa idéer samtidigt som du är tryggt förankrad i verkligheten. Du är noggrann och har en god språklig och stilistisk förmåga. Du samarbetar mycket och gärna, men eftersom stora delar av arbetet är självständigt, så är initiativförmåga och eget driv viktiga egenskaper, liksom förmågan att kunna inspirera och motivera författare och andra projektdeltagare. Du bör också ha ett intresse av att skapa nya affärer samt en vilja att utvecklas i din roll.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara

att tillsammans med förläggare och affärsområdeschef utveckla befintliga och nya koncept inom ditt ämnesområde
att som projektledare genomföra beslutade projekt tillsammans med författare, redaktörskollegor, formgivare och digitala leverantörer
att initiera nya projekt, pröva nya idéer och utgivningsförslag
att bedöma manus och redigera manus och korrektur
att följa utvecklingen i branschen och den pedagogiska och digitala utvecklingen i skolan
att delta i marknadsföringen av förlagets produkter

I denna process samarbetar Sanoma Utbildning med Manpower. Du ansöker via länken: www.annonsoversikt.monster.se/sanoma-utbildning.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Camilla Ögren, 

Varmt välkommen med din ansökan!

Fråga Sanoma Utbildning