Läromedelsutvecklare och projektledare

Läromedelsutvecklare och projektledare till Sanoma Utbildning!

Sanoma Utbildning är ett av Sveriges ledande läromedelsförlag och ingår i den internationella mediekoncernen Sanoma. Vi ger ut läromedel från förskola till högskola och är en del av Sanoma Learning-divisionen som har verksamhet i Holland, Finland, Belgien, Polen och Sverige. Förlaget finns i trevliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm och har ca 80 anställda. Sanoma Utbildning har en tradition av att utmana det konventionella när vi utvecklar nya läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid. Läs gärna mer på www.sanomautbildning.se och www.sanoma.com

Vill du vara med och utveckla svensk skola? Brinner du för skola, utbildning och barns lärande? Då ska du ta chansen att vara med och utveckla framtidens läromedel.

Sanoma Utbildning söker Läromedelsutvecklare/Projektledare.

Sanoma Utbildning söker en kreativ och digitalt intresserad läromedelsutvecklare/projektledare till vår verksamhet i Stockholm. Är du lärare för de lägre årkurserna med matte/NO som särskild inriktning eller specialintresse? Eller arbetar du kanske redan idag med böcker eller läromedel i någon form? Brinner du för den digitala utvecklingen och vill vara med och skapa framtidens läromedel? Då kan du vara den vi letar efter!

Som läromedelsutvecklare/projektledare får du möjligheten att i projektform utveckla och ta fram nya läromedel för framtidens skola i både digital och tryckt form.

Vi söker dig som har lärarutbildning, minst några års erfarenhet av undervisning på låg-och-mellanstadiet och vana från att arbeta digitalt. Är du dessutom förstelärare och/eller har erfarenhet från ledande befattning inom kollegiet så är det ett extra plus.

Vi vill att du har goda ämneskunskaper inom matematik och NO, är en pedagogisk och metodisk drivkraft och har jobbat framgångsrikt med digitala komponenter i din undervisning. Du är väl insatt i de nya ämnes- och kursplanerna och har arbetat aktivt med formativ bedömning.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha projektledaregenskaper som tex förmågan att motivera och entusiasmera andra samt ha kontroll på många saker samtidigt. Du har visioner och kreativa idéer samtidigt som du är noggrann och har en god språklig och stilistisk förmåga. Du samarbetar mycket och gärna, men eftersom stora delar av arbetet är självständigt, så är initiativförmåga och eget driv viktiga egenskaper. Du bör också ha ett intresse av att skapa nya affärer samt en vilja att utvecklas i din roll.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att varaatt tillsammans med förläggare och affärsområdeschef utveckla befintliga och nya koncept inom ditt ämnesområde

  • att tillsammans med förläggare och affärsområdeschef utveckla befintliga och nya koncept inom ditt ämnesområde
  • att som projektledare genomföra beslutade projekt tillsammans med författare, redaktörskollegor, formgivare och digitala leverantörer
  • att initiera nya projekt, pröva nya idéer och utgivningsförslag
  • att bedöma manus och redigera manus och korrektur
  • att följa utvecklingen i branschen och den pedagogiska och digitala utvecklingen i skolan
  • att delta i marknadsföringen av förlagets produkter

Ansökan 
I denna process samarbetar Sanoma med Manpower och rekryteringskonsult Camilla Ögren. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på camilla.ogren@manpower.se, läs mer och ansök här med CV och ett ansökningsbrev. Vi gör ett löpande urval så ansök så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fråga Sanoma Utbildning