MatteDirekt Safari för förskoleklassen

MatteSafari för förskoleklassen

MatteSafari Fk-3 är anpassad till nya läroplanen med moment som tredimensionella figurer, symmetri, tredje- och fjärdedelar samt sannolikhet.
Vi har också lagt ett ökat fokus på problemlösning.
Här finns laborativa övningarna som inleder varje nytt moment, tydliga förklaringar där vi går från det konkreta till det abstrakta, samt en möjlighet att individualisera utifrån elevens behov. En nyhet är att vi kompletterat med moment som tredimensionella figurer, symmetri, tredje- och fjärdedelar samt sannolikhet.

MatteSafari för förskoleklassen består av en elevbok och en lärarhandledning.

Elevboken
I elevboken får barnen följa kängurun Trixi på äventyr och hjälpa henne att lösa diverse matematiska problem.
Varje kapitel inleds med en samtalsbild som anknyter till de moment som tas upp i kapitlet. På de följande sidorna får barnen på varierande sätt träna på momenten. De moment som tas upp är mönster, former och enklare diagram. Eleverna får också sortera och jämföra, för att befästa grundläggande matematiska begrepp som rör storlek, längd, vikt och volym. I boken tränas dessutom antal och siffror inom talområdet 0-10.

Lärarhandledning
I lärarhandledningen finns arbetsblad, metodiska anvisningar samt tips på laborativa övningar till varje moment. Här finns också tips på lekar och aktiviteter att göra inomhus och utomhus.

Matte Direkt Safari för förskoleklassen
Matte Direkt Safari Förskoleklassen
ISBN: 62299255 Pris: 70kr
+ -
Köp
Matte Direkt Safari Förskoleklassen Lärarhandledning
ISBN: 62299279 Pris: 365kr
+ -
Köp

Vi är redo för en bra start – är du?

Gör dig redo för höstens elevkull. Nu har du möjlighet att ge eleverna som börjar förskoleklassen till hösten en riktigt bra start!
Tillsammans med våra författare har vi tagit fram läromedel i engelska, svenska och matematik. När du väljer att använda Champ F-2, Koll på matematik F,  och ZickZack F, kan du känna dig säker på att dina elever lär för framtiden.

Läs mer genom att klicka på titlarna

Glöm inte att beställa bingel!

Fr.o.m. höstterminen 2018 kostar en årslicens för en skola 1895:-. Då får skolan tillgång till alla öar och alla läromedel från åk F–6 för samtliga elever och lärare. För skolor som inte har binglat tidigare tillkommer en uppstartsavgift om 895:-.

”Det man binglar blir man bra på!”

Klicka här för anmälan till bingel

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se