Rena Rama Forntiden

Rena Rama Forntiden

Läromedelspaketet består av en elevbok, en lärarhandledning och en dvd med nio program à 15 minuter. UR har producerat programmen i samarbete med Historiska museet. Sanoma Utbildning har tagit fram tillhörande elevbok och lärarhandledning med arbetsuppgifter.

Boken och programmen är tematiskt uppbyggda.

Tv-programmen
Programmen kopplar samman nutid och forntid genom frågor som t.ex: Vad hade barnen för favoritmat på stenåldern och vad är godast nu? Fanns det ett mode på bronsåldern? Gick barnen i skolan under järnåldern?
Varje program bygger på en speciell historia eller ett speciellt fynd från forntiden. Programmen visar också hur modern historieforskning går till och besöker allt från arkeologer till benforskare.

Elevboken
Varje program hör ihop med ett temakapitel i boken. Med bokens hjälp kan samtalet kring forntiden fortsätta. På slutet av varje tema finns korta men tankeväckande uppgifter som eleverna kan lösa självständigt.

Lärarhandledningen
Till varje tema finns lärarstöd i form av: Fakta till läraren, Temapresentation, Kort om programmet, Reflekterande frågor till eleverna, Förslag på uppgifter att göra i klassrummet, Ut ur klassrummet-uppgifter och tips om hur närmiljö och museer kan användas i undervisningen.

Rena Rama Forntiden
Rena Rama Forntiden Dvd och lärarhandledning
ISBN: 62262327 Pris: 424kr
+ -
Köp
Rena Rama Forntiden Lärarhandledning
ISBN: 62259280 Pris: 227kr
+ -
Köp
Rena Rama Forntiden Elevhäfte
ISBN: 62259266 Pris: 85kr
+ -
Köp

Glöm inte att beställa bingel!

Fr.o.m. höstterminen 2018 kostar en årslicens för en skola 1895:-. Då får skolan tillgång till alla öar och alla läromedel från åk F–6 för samtliga elever och lärare. För skolor som inte har binglat tidigare tillkommer en uppstartsavgift om 895:-.

”Det man binglar blir man bra på!”

Klicka här för anmälan till bingel

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se