Barnen på Björklunda gård

Barnen på Björklunda gård är en läsebok för årskurs 3-5. I boken får eleverna lära känna Tora och Edvard, som var barn på Björklunda gård vid förra sekelskiftet. Berättelsen skildrar familjens liv år 1899 och vi får följa dem in i det nya seklet. Tora och Edvard går i skolan, arbetar tillsammans med sina föräldrar, leker med kamrater och lyssnar till gammelfarmors kusliga berättelser. Barnen gör en spännande resa till Stockholm, där de träffar på några av den tidens nyheter såsom bil och telefon.

Varje kapitel är en avslutad berättelse och följs av faktasidor med fotografier och texter som belyser innehållet i kapitlet. Här kan eleverna läsa om hur livet tedde sig vid förra sekelskiftet och med det som utgångspunkt göra jämförelser med hur det ser ut idag.

I slutet av boken finns en antologidel med texter som barnen vid den här tiden kunde träffa på.
Boken kan användas för upplevelseläsning, som faktabok vid olika slag av temaarbeten och vid undersökande arbete kring livet förr i tiden.

Lärarens bok med ytterligare fakta och förslag på arbetsuppgifter finns nu som nedladdningsbar fil.

Barnen på Björklunda gård
Barnen på Björklunda gård
ISBN: 62223755 Pris: 180kr
+ -
Köp

Glöm inte att beställa bingel!

Fr.o.m. höstterminen 2018 kostar en årslicens för en skola 1895:-. Då får skolan tillgång till alla öar och alla läromedel från åk F–6 för samtliga elever och lärare. För skolor som inte har binglat tidigare tillkommer en uppstartsavgift om 895:-.

”Det man binglar blir man bra på!”

Klicka här för anmälan till bingel

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se