Kalla kårar

Recensioner från BTJ
Häftepos 11103489
Lektör Marianne Petrén

De förhäxade djuren 

Kalla kårar är en serie med lagom läskiga berättelser som vänder sig till årskurs 1-3. De förhäxade djuren är ett häfte på 24 sidor med illustrationer på varje sida med som mest femton rader per uppslag. Texten är fraserad med korta meningar, satt med stor grad och med stora radavstånd. Trots den lättlästa och kortfattade texten, lyckas författaren bygga upp en spänning som i slutet får ett anticlimax.

De två barnen Adam och Freja kastar boll och bollen råkar hamna i en trädgård som kanske tillhör en häxa som kan förvandla sig till olika djur. Eller är det en
helt vanlig kvinna?

Häftepos 11103486
Lektör Maj Gustavsson

Anden knackar på

Lästräningsbok. Anden knackar på är en lättläst bok som ingår i serien Kalla kårar. Adam och Liv är hemma hos Freja. Liv och Freja är arga på Adam för att han har skrämt dem i skolan, han har stängt in dem i ett förråd en kort stund. Liv läser ur en bok om andar, där det står att man kan prata med andar genom knackningar.

Berättelsen lockar till läsning och den är skriven som en rysare med en liten humoristisk vändning. Boken passar bra som läsning på lågstadiet. Texten är lättläst och raderna korta, med 3-12 rader per sida. Varje uppslag är illustrerat med en färgbild som det är liv och rörelse i. Text och bild samspelar bra.

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se 

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Uppdrag X - böcker som killar gillar

Nu börjar ett nytt läsäventyr!

Läs mer

Lästipsfolder

Lästipsfoldern har vi fyllt med härliga lästips för dina elever.

Klicka här för att ladda ner foldern