Svartskogens hemligheter

Recension från BTJ
Häftepos 12103453
Lektör Eva E:Son Fransson


Kapitelbok. Helena Bross börjar på en serie om Svartskogen där Teo och Bianca dras in i en spännande händelseutveckling genom en slump. Tack vare nyfikenhet och engagemang blir detta början på ett medvetet val att försöka rädda en skog med skyddade växter och, som det visar det sig, fantastiska sagoväsen. På ett enkelt språk och med övertygelse berättas om kampen för att hindra ett vägbygge genom naturskön mark. Berättelsen är intressant ur många aspekter: det är en spännande historia med älvor, troll och jättar som inte alla kan se, samtidigt som den bär en klar övertygelse om att miljöaktivistiskt arbete lönar sig.
Huvudpersonernas föräldrar finns med i bakgrunden, men skildras på ett positivt och inlevelsefullt sätt - de hjälper sina barn genom att ha tydliga ståndpunkter i ett modernt sammanhang. Språket är enkelt, meningarna förhållandevis korta och texten lämpar sig både för egen läsning och högläsning med påföljande diskussioner om nyttan av att engagera sig. Illustrationerna är gjorda av Johan Egerkrans, hans karaktäristiska figurer känns igen på ansiktsdetaljer och uttryck och passar väl till både människor och väsen som igår i sagor. Bilderna håller en mjuk och samstämd färgskala och detaljen som avslutar flera kapitel känns mycket passande.

Svartskogens hemligheter
Svartskogen
ISBN: 52310977 Pris: 165kr
+ -
Köp
Främlingar i skogen
ISBN: 52310984 Pris: 165kr
+ -
Köp
Gruvans gåta
ISBN: 52310991 Pris: 165kr
+ -
Köp

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se 

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Klassrummet

Genom att följa Klassrummet på FB får du idéer, lektionstips, nyheter och inspiration som rör din undervisning.

Klicka här för att komma till Klassrummet

Uppdrag X - böcker som killar gillar

Nu börjar ett nytt läsäventyr!

Läs mer

Lästipsfolder

Lästipsfoldern har vi fyllt med härliga lästips för dina elever.

Klicka här för att ladda ner foldern