Ordna orden

Ordna orden

Webbansvarig, valkyria och vakans - vårt språk förändras och utvecklas ständigt. Nya ord bildas och gamla försvinner. I Ordna orden får eleverna stifta bekantskap med både nya ord och ord som inte längre används så ofta. Genom att utgå från och arbeta med texter som engagerar eleverna, så kommer de omedvetet att utöka sitt ordförråd och tycka att det är roligt med ord och samtidigt få lättare att uttrycka sina åsikter och argumentera för sin sak.

Ordna orden är indelad i kapitel där varje kapitel inleds med en text på ett specifikt tema. Det kan till exempel vara konstig mat, udda sporter eller berömda kärlekspar. I texterna används många ord som eleven sedan kommer att arbeta med i olika kreativa övningar och på köpet tränas också läsförståelsen.


De många inspirerande texterna och övningarna gör att eleverna upptäcker att ord, och hur man använder ord i språket, är något som man har stor nytta av. Att lära sig nya och fler ord innebär att man bättre förstår det man läser och man har också lättare att göra sin stämma hörd.

Ordna orden ingår i en serie med ytterligare tre böcker om vårt språk, Greppa grammatiken, Spåra språket., Rätta språket och Prova poesi.

Ordna orden
Ordna orden
ISBN: 62275099 Pris: 160kr
+ -
Köp
Ordna orden Elevfacit
ISBN: 62292157 Pris: 69kr
+ -
Köp

Svenskpodden är en helt ny podcast om svenskämnet i grundskola och på gymnasiet

I Svenskpodden intervjuar Carl-Johan Markstedt insatta personer i svenskämnets olika delar.

Läs mer

Se inspelat Webbinarium om Förstå språket NO/SO

I det här inspelade webbinariet presenterar författaren Tiia Ojala sitt läromedel Förstå språket NO/SO för nyanlända.

Se webbinarie

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se