Räkna med kod - programmering i matematik

I Räkna med kod får eleverna lösa matematiska problem med programmering och samtidigt lära sig grunderna i programmeringsspråket Python. Häftet består av 12 lektioner i programmering och riktar sig till elever på högstadiet och gymnasiet.

Under hösten 2018 ska elever på grundskolan och gymnasiet börja använda algoritmer och programmering för att lösa matematiska problem. I Räkna med kod får eleverna lära sig grundläggande programmering. Häftet kan användas fristående men också som ett komplement till våra läromedel Matte Direkt, Prio matematik och Matematik Origo.

Häftet består av 12 lektioner med följande innehåll:
Lektion 1 - Print och de fyra räknesätten
Lektion 2 - Variabler
Lektion 3 - Input
Lektion 4 - For-satser 
Lektion 5 - If-satser
Lektion 6 - If-satser med and och or
Lektion 7 - While-satser
Lektion 8 - Räknare
Lektion 9 - Listor
Lektion 10 - Slumptal
Lektion 11 - Python med Turtle
Lektion 12 - Nästlade satser

Till varje lektion finns teori, exempel och uppgifter. Uppgifterna har en tydlig koppling till matematik och finns på två nivåer. Tanken är att eleverna, när de löser uppgifterna, lär sig programmera samtidigt som de utvecklar sina matematikkunskaper.  Till samtliga uppgifter finns facit. Förutom de 12 lektionerna innehåller Räkna med kod även ett antal aktiviteter. Aktiviteterna är större programmeringsuppgifter som bjuder in till diskussion och utforskande arbete.
Tillsammans med den tillhörande Lärarguiden är Räkna med kod allt du behöver för att börja arbeta med programmering i matematikundervisningen.

Lärarguide
Till häftet finns en Lärarguide som hjälper dig som lärare att planera och genomföra varje lektion. Lärarguiden är en strukturerad handledning för lärare som inte tidigare har programmerat, men ger samtidigt inspiration till de lärare som har erfarenhet av att undervisa i programmering. Här finns förslag till hur du kan starta och avsluta lektionen, kommentarer och ledtrådar till uppgifterna samt förslag på hur du kan bemöta vanliga fel och missuppfattningar. Dessutom får du tips på hur du kan variera och fördjupa undervisningen.

Digital version
Häftet Räkna med kod kommer även att finnas i en digital version. I Räkna med kod Digital finns samma innehåll som i den tryckta versionen, men dessutom förklarande filmer. Till utvalda uppgifter finns det även ledtrådar som hjälper eleverna att komma igång eller komma vidare.
Räkna med kod Digital finns även i en lärarversion, med innehållet i den tryckta Lärarguiden. Den digitala versionen ger möjlighet att skicka ut interaktiva övningar till eleverna. Du får även tillgång till en tydlig översikt av elevernas arbete, så att du enkelt kan hålla koll på vad de lär sig.
Räkna med kod - programmering i matematik
Räkna med kod - programmering i matematik
ISBN: 52355411 Pris: 48kr
+ -
Köp
Räkna med kod digital (lärarlicens)
ISBN: 52355435 Pris: Utkommer: 2018-08-15
+ -
Köp
Räkna med kod digital (elevlicens)
ISBN: 52355428 Pris: Utkommer: 2018-08-15
+ -
Köp
Räkna med kod - programmering i matematik Lärarguide
ISBN: 52355725 Pris: 198kr Utkommer: 2018-08-15
+ -
Köp
Räkna med kod elevpaket 1ex häfte+1ex digital elevlicens
ISBN: 52355879 Pris: 55kr Utkommer: 2018-08-15
+ -
Köp

Sanoma Utbildning 25 år

Sanoma Utbildning har sedan starten 1993 utmanat det konventionella när vi utvecklat våra läromedel. Vårt mål är att stötta och vägleda lärare och att uppmuntra elevers nyfikenhet att lära. Det är vår historia – men också vår framtid.

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyheter och läromedelsutskick för gymnasie & vuxenutbildning?

Läs mer

Kontakta oss

Order och beställning
08-587 642 10
kundtjanst@sanomautbildning.se 

Matematik Origo Lärarguide 1c

Lärarguiden är skriven för att göra det enklare och effektivare för dig att använda Matematik Origo.

Bläddra i boken.